CONSTRUÏM FUTUR.

“Un passat,un present, i un futur per la comunitat gitana” de Franciscà Maya Heredia

Bon dia, cicle d’articles ¿ quin demà ens espera després del COVID19?

Avui ens escriu Franciscà Maya Heredia “Popi” Regidora d’ERC a l’ajuntament de Sabadell. L’article porta el Títol Un passat,un present, i un futur per la comunitat gitana.
per l’AGIPCAT i Gitanos.cat es un plaer publicar aquest article d’una gitana que sempre a defensat les desigualtats del poble gitano des de l’activisme. I ara li toca fer-ho des de la regidoria de l’ajuntament de Sabadell.

Des de AGIPCAT i Gitanos.cat, respectem la llibertat d’expressió dels col·laboradors que ens escriuen els articles son opinions personals i respectades per la part que a nosaltres ens correspon
#AGIPCATConstruimFutur
#AGIPCATInnovaccioSocial
#AGIPCATxCOVID19

Image may contain: text

Image may contain: text

Image may contain: text

Image may contain: text that says "És cert que aquesta crisi sanitària ens afecta a tots per igual, però la diferència que ens tracta de la mateixa manera. Partim del fet que la població gitana mai juga amb avantatge: patim alts nivells de discriminació, prejudicis en moltes ocasions, per a moltes famílies gitanes, una situació social més vulnerable altres minories, pel volum discriminació que arrosseguem. Només ens cal mirar enrere un moment per adonar-nos que tornarem a viure situacions similars a que ja van viure els nostres avantpassats."

Image may contain: text

Image may contain: text that says "valentia complicitat viure situacions de risc poble gitano. Reivindiquem l'oportunitat de mostrar coneguda nostra realitat nostra cultura, lluny prejudicis ens envolten/acompanyen. sense sense específica, necessitats malauradament, d'una forma compte les gitana, história es repetirà. Aquest de partida de sempre. lamentable situació seria una oportunitat inclusió pugui avançar igualtat d'oportunitats entre els ciutadans. tenim; tothom, tingut l'oportunitat decidir néixer una altra situació, triem els barris vivim, com nostra salut les situacions patim nostra vulnerabilitat majoritària, d'agradar treballar desgràcia, tenim la ambulant, tingut, però, tenim. si volem continuar vivint davant silenci el menyspreu són gitanos" es"

Image may contain: text that says "La suma de això és realitat que vivim. No culpables de decisions que pres. Admetem assumim nostres responsabilitats obligacions, tal com fan la resta de ciutadans. Som conscients que vindran canvis tothom futur immediat. respecte la convivència, canvis respecte a les relacions entre veïns. Els gitanos som, majoritàriament, una població vulnerable, gran part la pobresa que disposa de eines necessàries poder fer front amb garanties futur incert difícil que ens espera. És per això què necessiten unes polítiques adequades, implicació les administracions la cooperació que ens permetin encarar encarar junts les de la crisi."

Image may contain: text that says "ja estem alertant les Arran d'això, administracions preveiem que haurem de fer front. Si cadascú de nosaltres, la part pertoca, som prou responsables complir nostres obligacions, nosaltres ciutadans les administracions com garants del benestar de la població de les polítiques adequades al moment, sumarem caminarem a futur més esperançador poble gitano. diran fem plantejaments Però no podem renunciar deixar enrere un passat ple d'entrebancs insalvables a nostra gent; aspirem present estable; somiem un futur més igualitari. Lluitem I, per acabar, uns altres versos del gran Pepe Heredia: grande/ lo pasa,/ yo arcángel/ (Mirabrá de mi arcángel quarda)."

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Close