CONSTRUÏM FUTUR.

ÀREA DE FEMINISME

❖ FOMENT DE LA IGUALTAT
➢ Promoció de valors de drets humans universals entre el poble gitano. Garantir el seu respecte tant dins la comunitat Gitana com en la societat en general.
➢ Denúncia de casos de discriminació i antigitanisme, i informació sobre eines de lluita contra aquest fenomen.
➢ Foment de la igualtat entre gèneres, amb especial suport al desenvolupament de la dona gitana en àmbits com l’educació, la inserció laboral, la salut, etc.
➢ Tallers de sensibilització i prevenció, en relació a la igualtat de gènere i la lluita contra les violències masclistes.

Pel que fa al ferm compromís amb la igualtat de gènere, durant el 2021 des d’AGIPCAT s’han realitzat els tallers de sensibilització i prevenció de la violència masclista: “Gitanos i Gitanes contra la violència de gènere”, així com sessions formatives vers la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones, a més d’altres activitats emmarcades en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.
Encara que inicialment varen ser previstes com a activitats presencials, degut a la irrupció del SARS-COV-2, algunes d’aquestes sessions van haver-se de realitzar de manera online. No obstant això, en ambdós formats van rebre una gran participació.
Així doncs, l’AGIPCAT s’ha posicionat com la primera entitat gitana pionera en la lluita contra les violències masclistes i en la promoció de la igualtat de gènere dins la seva comunitat.

 

 

Close