CONSTRUÏM FUTUR.

QUI SOM?

L’Agrupació d’Entitats pel Desenvolupament del Poble Gitano dels Països Catalans (AGIPCAT) és una entitat sense ànim de lucre. en un àmbit de treball de tota Catalunya.
L’entitat defensa i impulsa els drets i deures de la comunitat gitana i promou les senyes d’identitat de la cultura gitana com part de la cultura catalana.
És un col·lectiu amb uns orígens molt arrelats a Catalunya que es basa en els valors de la igualtat, la llibertat, la solidaritat i la tolerància i estableix un diàleg des de la cultura de la pau.
L’AGIPCAT és l’única entitat gitana que forma part de la Taula del Tercer Sector, des del 19 de novembre del 2020.
L’AGIPCAT treballa des de l’any 2004, desenvolupant projectes, activitats i programes en diferents nivells territorial amb el suport de les administracions públiques i també d’entitats privades.
Des de l’AGIPCAT s’han impulsat diversos projectes tant de formació educativa com d’inserció laboral, seguint amb les següents línies estratègiques:

➢ Aposta per la feina ben feta, centrada en el desenvolupament de les persones gitanes, tant com a professionals com a voluntaris, prioritzant la seva preparació. Treball en el suport a persones amb il·lusió, i en el desenvolupament de la comunitat gitana.
➢ En el marc de la gestió de l’entitat, treball en un conjunt de pràctiques orientades a la millora continua.
➢ Projectes basats en metodologies i processos que parteixen d’un diagnòstic seriós de la realitat a la qual s’ha d’intervenir, buscant sempre una màxima eficàcia i eficiència.
➢ Treball sota els principis de lleialtat, autocrítica i perseverança.

L’AGIPCAT té un ferm compromís amb la qualitat dels seus projectes, entenen aquesta com un deure ètic. I a aquests efectes treballem amb el suport de diferents entitats col·laboradores externes:

o Taula del Tercer Sector
o Fundació Catalana de l’Esplai
o Fundació La Carta de la Pau dirigida a la ONU
o Wakeful, SL.
o Genera Innovació, SCCL.
o Associació de marxants de Tarragona
o Taula de Marxants de Catalunya

 

Close